Hållbarhets- redovisning 2016
SCAs vision är att öka välbefinnande genom ledande lösningar inom hygien och hälsa
Detta är SCA
SCAS Vision
Att öka välbefinnande genom ledande lösningar inom hygien och hälsa
Affärsidé
Att hållbart utveckla, tillverka, marknadsföra och sälja värdeskapande hygien- och skogsindustriprodukter och tjänster
Nettoomsättning
117
miljarder SEK
Justerat rörelseresultat
13 989
MSEK
Exklusive jämförelsestörande poster
FÖRSÄLJNING I
100
LÄNDER
MEDARBETARE
46 429
Per den 31 december 2016
Dialog med SCAs vd och hållbarhetsdirektör

Steg för steg mot en hållbar framtid
SCAs vd och koncernchef Magnus Groth och hållbarhetsdirektör Kersti Strandqvist kan se tillbaka på ett händelserikt 2016. Det var året då SCA inledde ett arbete med att dela upp bolaget i en hygien- och en skogsindustridel, året då vi ingick ett avtal om att förvärva medicinföretaget BSN medical, då vi avslutade och integrerade förvärvet av mjukpappersföretaget Wausau Paper och året då vi påbörjade resan mot att bli den självklara experten på hygienområdet.
En hållbar, värdeskapande strategi

SCA uppdaterade 2016 sitt strategiska ramverk med framtida möjligheter och utmaningar i åtanke och utifrån intressenternas behov och förväntningar
Mål och utfall
Läs merHuvudområden
Hygiene Matters
Hygiene Matters – ett initiativ för att driva en global dialog om hygien, hälsa och välbefinnande
Bristande hygien och sanitet står i vägen för miljontals människors hälsa och välbefinnande samt försörjning och utveckling. SCA har samlat kunskaper och initierat samtal om hygienens roll och betydelse under många år och via Hygiene Matters-initiativet sedan 2008. Med Hygiene Matters-initiativet vill SCA öka medvetenheten om vikten av hygien och dess koppling till hälsa och välbefinnande samt bryta tabun kring frågor som menstruation och hygien. Med SCAs affärsmodell och hygienlösningar bidrar SCA till att höja hygienstandarden i världen.
Två bärande områden i Hygiene Matters-initiativet är en global konsumentundersökning och rapporten Hygiene Matters. Rapporten 2016/2017 tar upp det ekonomiska värdet av att investera i hygien, att bryta tabun och stigman som omger menstruation och inkontinens samt innovativa lösningar för framtiden. För första gången togs rapporten fram i samverkan med WSSCC (Water Supply and Sanitation Collaborative Council). WSSCC är det enda FN-organ som enbart arbetar med sanitet- och hygienfrågor.
Hållbarhetskontakter
Kersti Strandqvist
SVP Group Sustainability
Direct: +46 8 788 52 24
kersti.strandqvist[a]sca.com